kirándulási helyszínek

ZÖLDSÉGES KERT

Célunk a családi bölcsőde udvarán egy zöldséges kert kialakítása. Itt konyhakerti növényeket (paprika, paradicsom, hagyma, borsó, uborka) szeretnénk termelni a gyerekekkel. A kisgyerekek terveink szerint részt vesznek a palántázásban, az öntözésben, és persze a legizgalmasabb részben, a zöldségek leszedésében.

 

MADÁRETETÉS

A családi bölcsőde udvarán madáretetőket helyeztünk el, amire egész télen gondunk van. A téli levegőzéseink alkalmával feltöltjük az etetőket és itatókat. Ebben az időszakban sok képes könyvet is nézegetünk a madarakról.

 

BALATON PART

Rendszeresen látogatjuk a keszthelyi Balaton-partot, ahol hattyúkat, kacsákat etetünk. Nyáron lehetőség szerint strandolunk, homokozunk, játszunk a keszthelyi játszótereken.

 

FESTETICS KASTÉLY

Szabad bejárásunk van az ország talán legszebb főúri kastélyába, illetve annak közel 9 hektáros parkjába. Itt a gyerekek megismerik a főúri életmódot, megnézhetik a hintókat, a parkot, a Pálmaházat, a vasútmodell kiállítást, stb.

 

ÁLLATKERT

Évente kétszer ellátogatunk a veszprémi állatkertbe. Itt megismerkedünk azokkal a vadállatokkal, amelyeket csak képekről ismerünk, de találkozunk háziállatokkal is. A kirándulás élményén kívül lehetőséget teremtünk a természet, az élővilág teljesebb megismerésére e látogatások alkalmával.

 

NEMZETI PARK LÁTOGATÓKÖZPONTJAI

Évente egyszer ellátogatunk valamelyik közeli látogatóközpontba, ahol a gyerekek szakszerű környezeti nevelési foglalkozáson vehetnek részt az életkorunknak megfelelő szinten.