SÓSZOBA

Mire jó a sószoba, és kinek ajánlott?

A magas légszennyezettség, valamint az általunk folytatott rohanó életmód együttes következményei a kimerültség és lehangoltság, szélsőséges esetekben pedig az allergiás tünetek és a légzőszervi megbetegedések. Ezekre a problémákra valóban működőképes megoldást kínál a sóterápia. A kutatások azt igazolják, hogy a minket körülvevő levegőben lévő elektromos töltésű részecskék egyensúlya nem optimális. A különféle elektromos készülékek, a légszennyezettség és más hatások ugyanis negatívan befolyásolják azt.

Ennek hatására a pozitív töltésű részecskék vannak többségben. A folyamat következménye, hogy a túlzottan poros levegő nemcsak kedvetlenséghez és lehangoltsághoz vezet, hanem a krónikus légúti betegségek előfordulásának esélyét is jelentősen megnöveli.

A sóterápia szinte mindenkinek ajánlott, hiszen amellett, hogy rendkívül kedvező hatással van a légúti megbetegedésekre, egészséges embereknek is használ, hatására az állóképesség és a teherbíró képesség fokozódik.

A leglátványosabb javulást az allergiától vagy asztmától szenvedő betegeknél produkálja, de rengeteget segít a krupp, a szénanátha, a légcsőhurut, az arcüreggyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás, a fülgyulladás és hangszálgyulladás, a hörghurut és egyéb gyulladásos légúti betegségek kezelésében is. Ráadásul – a gyógyszerekkel ellentétben – még mellékhatások sincsenek.

A só amellett, hogy tisztítja a tüdőt és a hörgőket, segít a slejm felszakításában, felbontja és meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A sószoba rendszeres használata enyhíti a koncentrációs és alvászavarokat, melyek egyenes következményei a stresszes életvitelnek. A só antibakteriális hatásának köszönhetően a problémás bőrbetegségek tüneteinek kezelésében is segít, de vízmegkötő hatása a hajat és a bőrt is hidratálja.

A sóterápia lényege, hogy az egészen apró hatóanyagok a tüdő legeldugottabb részeihez, a hörgőcskékhez is eljutnak, és ott a szennyeződésekhez tapadnak, majd kiürülnek a szervezetből. Tulajdonképpen olyan, mintha valaki egy alapos nagytakarítást végezne a légzőszerveidben.

Eközben nyugodtan pihenhet és relaxálhat, a sószobában szinte bármennyi időt eltölthet, de körülbelül 45-50 perc az ideális. Fontos tudni, hogy nem egyik pillanatról a másikra ható csodaszerről van szó: a rendszeres, kúraszerű használattal azonban komoly eredményeket lehet elérni. A sószoba játékokkal is jól felszerelt, így a gyermekek számára észrevétlenül telik a terápiás idő.

Bejelentkezés:

A sószobában egyszerre maximum 5 fő tartózkodhat, ezért fontos az előzetes bejelentkezés, időpontfoglalás.

A sószoba hétfőtől péntekig az alábbi idősávokban látogatható:

JÁTÉKCSOPORT: 9.00-11.30 Családokat, kisgyermekeket várunk szülővel, nagyszülővel

RELAXÁLÓ CSOPORT: 12.30-15.00 Felnőtteket, fiatalokat, párokat várunk kisgyermek nélkül

Időpont foglalás, információ: +36308500637