CSP-HB-21-A-0062

Pályázat támogatói okirat száma: CSP-HB-21-A-0062

Címe: Kapacitásbővítés az Ugrifüles Nonprofit Kft fenntartónál

A támogatás intenzitása 100%.

A támogatott tevékenység megvalósításának időtartama: 2021. január 1.–2022. augusztus 31.

 

Az Ugrifüles Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Kft sikeresen pályázatott a Miniszterelnökség által kiírt Hazai családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde-fejlesztési program nem önkormányzati fenntartók részére című felhívásra. A lebonyolító Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a támogatott tevékenység megvalósításához ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt.

A Kedvezményezett a projekt keretében vállalja, hogy a támogatott tevékenység megvalósítása során újonnan létrehozott 5 férőhelyes szolgáltatás a támogatói okirat kiadását követő hat hónapon belül a szolgáltatói nyilvántartásba bejegyzésre kerül és megkezdi a szolgáltatás nyújtását, valamint vállalja, hogy a megvalósulást követően még öt évig fenntartja és működteti az ellátási formát.

A projekt keretében 200 e ft alatti tárgyi eszközök beszerzésére nyílik lehetőség. A költségek jelentős részét olyan játékok képviselik, melyek a jelenlegi udvari játékok körét bővítik (pl. babaház, homokozó, kisvonat, rugós és egyensúlyozó játékok, csúszda), lehetővé teszik az új családi bölcsőde számára egy saját játszótéri rész kialakítását a Kft tulajdonában lévő 2500m2-es udvarrészen belül, ill. a csoportszobában magas minőségű, hosszú élettartamú eszközökként jelennek meg (pl. kiskonyha, montessori eszközök, fali játékok). A játékok beszerzésének összege 2 048 732,- Ft (játszótéri eszközök), ill. 1 005 766,- Ft (mobil udvari és csoportszobai eszközök).

Emellett a felnőttek munkavégzéséhez szükséges eszközök soron az eszközlista és az ajánlás alapján engedélyezett eszközök (mosó és szárítógép, hűtőszekrény, elektronos tűzhely, mikrohullámú sütő, páraelszívó, mosogatógép) kerülnek beszerzésre. Beszerzésüket indokolja, hogy a kialakításra kerülő új bölcsőde a meglévő bölcsődéktől elkülönül, a gyermekek részére a főzés és tálalás egy helyben valósul meg. Az új bölcsőde nem tudja használni a meglévő két családi bölcsőde eszközeit, helységeit, egyrészt a kapacitás szűkössége miatt, másrészt azért, mert másik épületszinten helyezkedik el. A tervezett beszerzendő műszaki cikkek értéke 610 715,- Ft.

A csoportszoba berendezésének kialakítások az eszközlista szerinti tartalommal terveztük a szükséges eszközöket, bútorokat, figyelembe véve az életkori sajátosságokat (pl. elkerített babasarok kialakítása). A csoportszoba (foglalkoztató) berendezéséhez minőségi, időtálló bútorokat választottunk, amik vidámak, és tükrözik a csoport szellemiségét. Az eszközlista tartalmazza a fürdőszoba berendezését is, illetve a konyhai tálaló eszközöket, textíliákat is. A bútorok és berendezések tervezett összege 1.049 591,- Ft. Könyvek kiválasztásakor a módszertani központ munkatársával egyeztetve az ajánlott szakirodalmi listából válogattunk 110.196,- Ft értékben.