CSP-HB-2018-0050

Sajtóközlemény

CSP-HB-2018-0050

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága száz százalékos pályázati támogatása segítségével megújult bölcsődénk eszközkészlete, számos minőségi fejlesztő játékkal, kültéri játékeszközzel, illetve a munkavégzéshez kapcsolódó felszereléssel gazdagodtunk.

A „Családi bölcsődei és munkahelyi bölcsődei férőhelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című, CSP-HB-2018-0050 kódszámú pályázat keretében a létrehozott három új bölcsődei férőhely eszközállományának fejlesztéséhez 2,4 millió forint támogatást kaptunk. Ennek felhasználásával az udvari műanyag gyerekmotorokat biztonságos, minőségi, időtálló Winther és Berg fém járművekre cseréltük, megoldottuk a játszótér árnyékolását, valamint bővítettük a kisgyermek játszótér eszközeit. Beszerzésre került egy hernyó mászóka, egy gyümölcsöskert mászóka, egy fészekhinta, egy kisgyermek biztonsági hinta, egy mókuskerék, egy hat személyes forgóhinta, egy labdadobáló, illetve egy négyszemélyes rugós lóhere játék, melyet nagy örömmel használnak a gyermekek a meglévő játszótéri játékok mellett.

A bölcsődei foglalkoztató helység felszerelését is számos értékes, környezetbarát játékkal bővítettük, illetve a csoportszobához kapcsolódó fedett teraszt műfűvel borítottuk és mozgásfejlesztő eszközökkel rendeztük be. Többek között kirakós játékokat, írás-előkészítő golyóvezetőket, szerepjáték eszközöket (orvosi táska, fodrász táska, fa ételek, bevásárlókocsi), mozgásfejlesztő egyensúlyozó eszközöket, mágneses és szivacs építőjátékokat szereztünk be.

A felnőttek munkavégzéséhez szükséges eszközök állományát egy új mosógéppel, egy mikrohullámú sütővel, illetve egy nyomtatóval bővítettük. A gyermekek fektetőjére egységes ágyneműt és szivacsbetétet vásároltunk, melyet mostantól mi biztosítunk a hozzánk járó gyermekek részére, így tehermentesítve szülőket az ágynemű cseréjétől.

A pályázati támogatás által dolgozóink részt vehetnek a Családbarát Ország Nonprofit Kft. által szervezett jogszabályban előírt felkészítő tanfolyamon is, melynek elvégzésére 2020 tavaszán kerül sor.