TOP 1.4.1.

2018 | 12 | 15.

Ugrifüles Oktatási és Szolgáltató Nonprofit Kft.

Ugrifüles Családi Bölcsőde és Játszóház

 

Sajtóközlemény    

Férőhelybővítés, Energiahatékonysági Beruházások és akadálymentesítés megvalósítása az Ugrifüles Családi Bölcsődében

 

A TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00034 azonosítószámú, tizenhárom millió forintos európai uniós támogatású projekt a családi napköziként és alternatív gyermekellátási intézményként 2014. februártól működő Ugrifüles Családi Napközi és Játszóház komplex fejlesztésére irányult. Megvalósult az intézmény családi bölcsődévé alakítása, és ezzel párhuzamosan a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása érdekében a férőhelyek bővítése, a meglévő férőhelyek korszerűsítése, a szolgáltatások minőségének fejlesztése, illetve a fenntartási költségek csökkentését és a működtetés hatékonyságát elősegítő épületenergetikai beruházások, valamint a kötelező akadálymentesítés. A fejlesztés eredményeként a kívül-belül megújult Ugrifüles Családi Bölcsőde 10 kisgyermek számára fog nyújtani magas színvonalú napközbeni bölcsődei ellátást.

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott százszázalékos támogatási intenzitású projekt keretében a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkentése érdekében tíz centiméteres homlokzati hőszigetelést és új vakolatot helyeztek fel a teljes épületi homlokzaton, a déli tetőre 5,4 kWh teljesítményű napelemrendszert telepítettek. A meglévő fűtési rendszert is korszerűsítették az épületfűtés szintenkénti szabályzásának megvalósításával és helyiségenkénti szabályzás beépítésével.

Az akadálymentesítés eredményeként megvalósult a főbejárat akadálymentes megközelíthetőségének kialakítása mobil emelőberendezés beszerzésével, illetve kialakításra került egy új földszinti akadálymentes mosdóhelyiség-csoport, pelenkázóval és kisgyermekmosdóval, mely közvetlenül a 420 m2-es játszótérről is használható. A játszótéren új, a bölcsődei szabványoknak megfelelő meleg vizes tocsogó is épült, mely biztosítja a gyermekek nyári pancsolási lehetőségét.

Felújításra kerültek a bölcsődei foglalkoztató és mosdóhelyiségek, illetve kiszolgálóhelyiségek is, így a továbbiakban a gondozás és az oktató-nevelő munka két ötfős csoportban folyik. A napi ellátási munkát segítő energiatakarékos berendezések (gőzmosógép, hűtőszekrény), valamint a férőhelybővítéshez szükséges új bútorok (asztalok, kisszékek, fektetők) beszerzése is megvalósult.

 

További célunk az előzetes igényfelmérés alapján az intézmény felkészítése az SNI-s gyermekek fogadására, valamint a járás hátrányos helyzetű kistelepüléseivel történő feladatellátási megállapodások megkötése.

 

Az Ugrifüles Nonprofit Kft. ezzel a fejlesztéssel hozzájárul a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez, különösen a Keszthelyi járás településein élő gyermekek minél korábbi életkorban történő megsegítéséhez, ezáltal a települések népességmegtartó erejének javításához.

Scroll Up